به گزارش اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل – رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در گفتگو با روزنامه ایران درخصوص رفع تحریم‌ها و مدیریت تله‌های عبری گفتگو کرد و گفت :  با توجه به شدت گرفتن تنگناهای معیشتی و ناترازی‌های آزاردهنده و تشدید‌شونده در بخش‌هایی مانند تأمین انرژی کشور، مهم‌ترین مسأله ایران و ایرانیان در سال 2025‌، مسأله اقتصاد خواهد بود آن هم نه در نحوه فهم کلیات انتزاعی یا به عکس، سیاست‌های جزئی‌تر مانند کیفیت صادرات نفت به چین یا ادعای وجود ظرفیت صادرات چند میلیارد دلاری صیفی‌جات به همسایگان. بلکه مهم‌ترین موضوع که مطالبه اصلی جامعه، نظام و دولت چهاردهم هم هست، افزایش ثروت ملی و درآمد سرانه است.

شاخص افزایش سریع درآمد سرانه مردم می‌تواند ارتباط مستقیم با ارتقای سطح رضایت عمومی برقرار کند. با این مقدمه، به‌صورت طبیعی مهم‌ترین مسأله خارجی دولت، رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری کشور، جلب سرمایه و مشارکت خارجی و به همین ترتیب لاجرم مدیریت روابط با دولت دوم ترامپ برای حصول این اهداف خواهد بود. در فرآیند پویایی روابط جمهوری اسلامی ایران و امریکا، مجموعه اروپا بویژه سه دولت آلمان، فرانسه و انگلیس، چین، ژاپن و هند در کنار عربستان و امارات متغیرهای تأثیرگذار هستند. روابط با اروپا بویژه یکی از نقاط ثقل سیاست خارجی ایران در این دوره خواهد بود. در روابط با اروپا، اصلی‌ترین دستورکار و البته چالشی‌ترین آن، کیفیت روابط ما با روسیه است. سوریه، یمن و افغانستان سه دستورکار دیگر هستند که می‌توانند موجب رونق میز مذاکره و تعامل ایران و اروپا باشند. چین، ژاپن و هند در تنش‌زدایی بین امریکا و ایران منافعی دارند. منطقه غرب آسیای ناآرام، منافع هیچ کدام از این سه قدرت اقتصادی را تأمین نمی‌کند. در آخر، وضعیت ایران در پیگیری برنامه‌های بلندپروازانه توسعه‌ای عربستان و حفظ روند رشد و توسعه امارات یک فاکتور تعیین‌کننده است و همین موجبی برای تعامل بیشتر با این دو بازیگر منطقه‌ای خواهد بود.

وضعیت رژیم صهیونیستی و اقدامات مخرب آن و تحمیلی را که می‌تواند بر هر فرآیندی داشته باشد در هیچ مرحله‌ای نمی‌توان از نظر دور داشت. مدیریت تله‌های عبری در کنار سایر مسائل پیش گفته، اهتمام و هوشمندی خاصی‌ طلب خواهد کرد.

 

 

 

 

منبع: روزنامه ایران

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Câmara de Comércio, Indústrias, Minas e Agricultura Brasil-Irã CCIMABI
© 2023 Iran-Brazil Joint Chamber of Commerce. All Rights Reserved.