
به گزارش اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل- سیدفخرالدین عامریان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در گفتوگو با غلات نیوز با بیان اینکه در سالهای اخیر تجارت میان دو کشور ایران و برزیل روندی روبهرشد داشته است، به آخرین آمار منتشر شده در این زمینه اشاره نمود و گفت: عمده کالاهای صادراتی ایران به برزیل شامل محصولات پتروشیمی، قیر، کودهای شیمیایی، مواد معدنی و برخی محصولات کشاورزی بوده که این محصولات به دلیل کیفیت بالا و قیمت رقابتی توانستهاند جایگاه خود را در بازارهای برزیل تثبیت کنند.
به گفته وی، برزیل یکی از تأمینکنندگان اصلی کالاهای اساسی ایران بوده و واردات ایران از برزیل عمدتاً شامل دانههای روغنی (مانند سویا)، ذرت، گوشت قرمز، شکر خام و قهوه است. این محصولات نقشی مهم در تأمین نیازهای اساسی کشور دارند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با بیان اینکه برزیل یکی از شرکای اصلی تأمین مواد اولیه کشاورزی و غذایی برای ایران محسوب میشود، اظهار کرد: برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه، نیشکر، سویا و گوشت قرمز در جهان است که میتواند نیازهای اساسی ایران را تأمین کند. در مقابل، با توجه به پیشرفت ایران در صنایع پتروشیمی و انرژی، بازار برزیل میتواند مقصدی مناسب برای صادرات محصولات پتروشیمی و انرژی باشد. همچنین توسعه همکاریها در حوزه فناوریهای نوین، تجهیزات صنعتی و ماشینآلات کشاورزی، میتواند به گسترش روابط کمک کند.
عامریان در ادامه با اشاره به چالشهای حاکم در مسیر مراودات تجاری میان ایران و برزیل خاطرنشان کرد: محدودیتهای بانکی و مالی (حاشیههای انتقال پول) و فاصله جغرافیایی، از مهمترین این چالشها است، تحریمها همچنان یکی از موانع اصلی در تسهیل مبادلات مالی بین دو کشور هستند و فاصله زیاد میان دو کشور نیز هزینههای حملونقل را افزایش داده و ممکن است رقابتپذیری برخی کالاها را کاهش دهد. با این حال، تلاشهایی در حال انجام است تا این موانع کاهش یابد. برخی از تجار ایرانی و برزیلی به دنبال استفاده از روشهای جایگزین برای تسهیل معاملات مالی هستند، از جمله استفاده از ارزهای محلی و سیستمهای پرداخت غیر متمرکز. همچنین، مذاکراتی برای ایجاد توافقات تجاری و مالی بین دو کشور در حال انجام است که میتواند به بهبود وضعیت کمک کند. به طور کلی، علیرغم وجود مشکلات ناشی از تحریمها، همچنان پتانسیل زیادی برای توسعه روابط تجاری میان ایران و برزیل وجود دارد. دو کشور میتوانند با همکاری نزدیکتر و اتخاذ تدابیر مناسب، موانع موجود را پشت سر گذاشته و به تقویت مبادلات تجاری خود بپردازند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با بیان اینکه برزیل بر این موضوع تأکید میکند که روابط تجاری بین ایران و این کشور دارای پتانسیلی بالا برای توسعه بیشتر است، گفت: افزایش صادرات ایران به برزیل در سال جاری، نشاندهنده ظرفیت بالای بازار این کشور برای پذیرش کالاهای ایرانی است. همچنین، واردات کالاهای اساسی از برزیل، نقشی مهم در تأمین نیازهای داخلی ایفا میکند. با توجه به ظرفیتهای موجود، تقویت تعاملات تجاری از طریق اعزام هیأتهای تجاری، شرکت در نمایشگاهها و ایجاد توافقات دوجانبه میتواند گامی مؤثر در افزایش حجم تجارت میان دو کشور باشد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، ایران به طور قابل توجهی از برزیل محصولات کشاورزی متنوع از جمله، گوشت، روغن، ذرت دامی، شکر، قهوه، جو و سایر محصولات وارد کرده است، تصریح کرد: برزیل به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در جهان، ظرفیتی بالا برای امنیت غذایی ایران دارد. این کشور همچنین در تولید سویا، ذرت، قند و گوشت قرمز جایگاهی ویژه دارد که میتواند به تأمین نیازهای داخلی ایران کمک کند. قطعاً با توجه به پتانسیل موجود، همکاریهای تجاری بیشتر بین دو کشور میتواند به توسعه روابط اقتصادی و تأمین نیازهای غذایی کشور، کمکی شایان نماید.
عامریان در بخشی دیگر از اظهاراتش با بیان اینکه اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل به عنوان یک نهاد کلیدی در توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور، در سالهای اخیر فعالیتهایی متنوع انجام داده است، تصریح کرد: این اتاق با هدف تسهیل تعاملات تجاری، ارائه مشاوره و حمایت از بازرگانان و سرمایهگذاران و تشویق همکاریهای دوجانبه تأسیس شده است. توسعه روابط تجاری، جمعآوری اطلاعات در راستای ارزیابی اطلاعات آماری و اقتصادی مرتبط با تجارت میان دو کشور، حمایت از سرمایهگذاریها و حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادی میان دو کشور، از جمله فعالیتهای اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در خاتمه، فراهم آوردن فرصتهایی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف اقتصادی، گسترش همکاریهای دوجانبه، تقویت حضور در بازارهای بینالمللی، حضور فعالتر در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی، فعالیت در حیطه آموزش و توانمندی و توسعه زیرساختها را به عنوان چشمانداز اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل عنوان نمود و تصریح کرد: در مجموع، اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل به عنوان یک نهاد کلیدی، نقشی مؤثر در تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور ایفا میکند و با برنامهریزی دقیق میتواند فرصتهایی جدید را برای توسعه تجارت فراهم آورد.
منبع: غلات نیوز