به گزارش اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل- هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل عصر روز گذشته در جلسه ای با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به بررسی مشکلات و چالش های پیش روی تجار و بازرگانان ایران در برزیل پرداختند.

همکاری بخش خصوصی و دولتی 

در این جلسه سید فخرالدین عامریان رئیس اتاق مشترک ضمن معرفی هر یک از اعضای هیات مدیره جدید ، گزارش مختصری از آنچه که در روابط تجاری ایران و برزیل میگذرد ارائه نمود. وی به طرح مسائلی از قبیل مشکلات ترانزیت، نقل و انتقال ارز ، نبود توافق نامه تعرفه ترجیحی دوجانبه و … پرداخت. در ادامه عامریان با توجه به ساختار اقتصادی موجود در برزیل که این ساختار در اختیار بخش خصوصی است و از سوی دیگر تشکل ها و اصناف حاضر در برزیل در اقتصاد نقش مهم و کلیدی را ایفا می کنند گفت : دولت ج.ا.ایران نیز می بایست از ظرفیت ایجاد شده در بخش خصوصی با عنوان اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در کشور مقابل استفاده کند.

وی اظهار داشت : اتاق مشترک از تجار و بازرگانان ایرانی فعال در برزیل تشکیل شده و می بایست از ظرفیت و پتانسیل یکایک آنها استفاده نمود و سیاست های تجاری دوجانبه را از طریق آنها در برزیل جلو برد. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل عنوان کرد: این اتاق آمادگی دارد با توجه به ظرفیت و پتانسیل خود و همچنین با بهره برداری از دفتر این اتاق مستقر در سائوپائلو برزیل ارتباط نزدیک و تنگانگی را با دولت جهت رفع موانع موجود بر سرراه تجار در برزیل ایجاد کند.

به عقیده عامریان کلید رفع این مشکلات و چالش ها در برزیل در دست بخش خصوصی است و این بخش دست خود را جهت یاری رساندن به دولت در راستای افزایش سطح تجارت و مراودات بازرگانی دراز نموده است. او تاکید کرد: این اتاق آمادگی دارد تا جلسات کارشناسی با مسئولین دولتی برگزار و در به نتیجه رساندن مصوبات آنها نیز همراهی کند.

توافق نامه های تجاری 

در ادامه عامریان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات بی شائبه سفیر قبلی ج.ا.ایران جناب آقای دکتر قریبی که توانسته بود در دوره تصدی سفارت در برزیل نقش کلیدی در برقراری و حفظ ارتباط بین بخش دولتی و خصوصی ایران و برزیل  ایفا کند، درخواست نمود سفارت ایران همچون گذشته تعاملات خود با اتاق مشترک را حفظ تا بتواند زمینه های همکاری و تعاملات تجاری را بنحو احنست توسعه دهد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل نبود توافق نامه های تجاری را یکی از مهمترین مشکلات تجار ایرانی در خصوص تعرفه های گمرکی سنگین برزیل دانست و خواستار عزم جدی دولت برای انعقاد این توافق نامه با طرف های برزیلی شد. وی گفت : متاسفانه نگاهی که در بخش دولتی درخصوص تجارت با برزیل از نظر مسافت و بعد مکانی وجود دارد یک نگاه اشتباه است و می بایست اصلاح شود چرا که با ارزیابی های صورت گرفته مشخص شده هزینه های حمل و نقل به برزیل در مقابل با برخی از کشورهای همسایه و بازارهای هدف بسیار کمتر است.

عامریان مطرح کرد : با توجه به روابط سیاسی حاکم بین دو کشور ایران و برزیل که در سطح بسیار خوبی قرار دارد ، بازرگانان ایرانی می توانند با حمایت و پشتیبانی جدی و همه جانبه دولت در بازارهای هدف برزیل از جمله تجهیزات پزشکی ، هوش مصنوعی و دانش بنیان ، محصولات غذایی و کشاورزی ، محصولات پتروشیمی و …. فعالیت کنند. برگزاری پاویون های قوی در نمایشگاه های برزیلی و حضور پررنگ شرکت های ایرانی در این نمایشگاه ها و اختصاص یارانه های حمایتی خوب و موثر از سوی دولت جهت حضور در نمایشگاه ها ، اعزام و پذیرش هیات های تجاری و جلوگیری از ایجاد بخش نامه و آیین نامه های خلق الساعه از دیگری مواردی بود که رئیس اتاق مشترک به تشریح آنها پرداخت.

در ادامه هر یک از اعضای هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ضمن معرفی خود به طرح مسائل و مشکلات تجار و بازرگانان ایرانی فعال در برزیل پرداختند و همگی تاکید داشتند که دولت باید از فعالیت آنها در برزیل حمایت جدی داشته باشد.

در پایان دکتر مهاجر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ضمن تشکر از ریاست و اعضای هیات مدیره اتاق مشترک جهت بیان ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات در حوزه تجارت با برزیل ، کلیه مطالب مطروحه را تایید و بیان داشت با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل خوب موجود در این اتاق ، تلاش خواهد نمود در جلسات کارشناسی از تمامی ظرفیت ها استفاده و در توسعه تعاملات تجاری گام های بلندتری را بردارند. معاون وزیر گفت: از ظرفیت این اتاق می بایست بنحو احسنت بهره برداری کرد و این اتاق گام اول را در این جهت برداشته و برگزاری این جلسه موید این موضوع است.

وی گفت : با توجه به عضویت ایران در گروه بریکس و نشست سال آینده این گروه در برزیل ، این فرصت را باید مغتنم شمرد و کارشناسان دولتی و خصوصی می بایست با همدیگر در این نشست در راستای افزایش سطح تعاملات حضور داشته باشند.

 

 

 

منبع: اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل

Câmara de Comércio, Indústrias, Minas e Agricultura Brasil-Irã CCIMABI
© 2023 Iran-Brazil Joint Chamber of Commerce. All Rights Reserved.