آدرس ایمیل
info@ibjcc.com
به گزارش اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل- دولت برزیل قوانینی را تصویب نموده است تا به شرکتهایی که در تولید خودروهای هیبریدی و الکتریکی در این کشور سرمایهگذاری میکنند، اجازه دهد از اعتبارات مالی بهرهمند شوند و تأثیرات افزایش مالیات بر روی فعالیت ایشان کاهش یابد.
دولت برزیل در حال آمادهسازی قوانینی است که به شرکتهایی که در تولید خودروهای هیبریدی و الکتریکی در برزیل سرمایهگذاری میکنند، اجازه میدهد از اعتبارات مالی بهرهمند شوند تا اثرات افزایش مالیات واردات را کاهش دهند. این مالیات باعث ناراحتی شرکتهایی شده است که قصد راهاندازی کارخانههای خودروهای الکتریکی در برزیل را دارند و سیاستمداران را علیه این ابتکار به حرکت آورده است. واردات خودروهای هیبریدی و الکتریکی، که از سال 2015 معاف از مالیات واردات بودند، اکنون تا سال 2026 به تدریج مشمول مالیات میشوند که در نهایت به نرخ 35 درصد خواهد رسید. بخشی از این اعتبارات امسال برای پوشش هزینههای دولتی برنامه Mover استفاده میشود تا صنعت خودروسازی که در این کشور برزیل فعال است را تشویق کند.
به گزارش انجمن خودروهای الکتریکی برزیل (ABVE)، فروش خودوهای برقی در برزیل تا سال 2023 نسبت به کل سال 2022 از 62 به 83 درصد افزایش یافته است. انتظار میرود با ورود مدلهای جدید و گسترش زیرساختهای شارژ خودروها، این روند افزایشی تداوم یابد. بازار خودروهای الکتریکی در برزیل هنوز با چالشهایی مواجه است، از جمله هزینه بالای خرید، کمبود تشویقات مالیاتی، کمبود مدلهای موجود و نقاط شارژ. این موانع با پیشرفت فناوری، آگاهی زیستمحیطی، فشار نظارتی و رقابت در بخش قابل حل هستند.
طبق گزارش ABVE، تا سال 2030، یک میلیون خودرو الکتریکی و هیبریدی در حرکت خواهند بود. برای دستیابی به این هدف، لازم است که در زیرساختهای شارژ خودروها در برزیل سرمایهگذاری شود. طبق گزارش انجمن متالورژی، مواد و معدن برزیل (ABM)، در حال حاضر حدود ۳,۸۰۰ ایستگاه شارژ در برزیل وجود دارد، اما صنعت خودروسازی برزیل تا سال ۲۰۳۵ حدود ۱۴ میلیارد رئال برای زیرساخت خودروهای الکتریکی سرمایهگذاری خواهد نمود. اقدام مهم دیگر تحریک تقاضا برای خودروهای الکتریکی است. برخی از ایالتها و شهرداریها از این ابزارها استفاده کردهاند و نیاز به تنوع در مدلها و ویژگیها برای پاسخ به نیازها و علایق مختلف مصرفکنندگان وجود دارد.
دولت برزیل در حال آماده سازی قوانینی است تا شرکت هایی که در تولید خودروهای هیبریدی و الکتریکی در برزیل سرمایه گذاری میکنند، بتوانند از اعتبارات مالی استفاده کنند که اثرات افزایش مالیات واردات اعلام شده در دسامبر 2023 را به حداقل می رساند. این مالیات شرکتهایی را که قصد راهاندازی کارخانههای خودروهای الکتریکی در برزیل مانند BYD، GWM و GM را دارند، نگران و سیاستمداران در برازیلیا را علیه این ابتکار بسیج ساخته است.
واردات خودروهای هیبریدی و برقی که از سال 2015 از عوارض واردات و مالیاتهای مرتبط معاف شدهاند، اکنون تا سال 2026 مشمول مالیات فزایندهای میشوند که به میزان 35 درصد میرسد. بخشی از این بودجه در سال جاری برای پوشش هزینههای دولت در برنامه Mover به منظور تشویق صنعت خودروسازی که قبلاً در کشور برزیل راه اندازی شده است، استفاده میشود. طبق گزارش انجمن خودروهای الکتریکی برزیل (ABVE)، میزان مورد انتظار در فروش خودروهای برقی در برزیل در سال 2023 در مقایسه با کل سال 2022، از 62 درصد به 83 درصد افزایش یافته است. پیش بینی میشود با ورود مدل های جدید و گسترش زیرساخت های شارژ، این رقم همچنان رو به افزایش باشد.
چالش ها و راه حل ها برای ماشینهای الکتریکی در برزیل
بازار خودروهای الکتریکی در برزیل همچنان با چالش هایی مانند هزینه بالای آن مواجه است. هزینه بالای خرید، نبود مشوق های مالیاتی، عرضه کم مدل ها و کمبود نقاط شارژ. این عوامل افزایش تقاضا و استفاده از این نوع حمل و نقل را که مزایایی برای محیط زیست و اقتصاد دارد دشوار میکند. با این حال، این موانع با پیشرفت فناوری، آگاهی زیست محیطی، فشار نظارتی و رقابت در این بخش برطرف خواهند شد. طبق گزارش ABVE، این کشور تا سال 2030 یک میلیون خودروی الکتریکی و هیبریدی در گردش خواهد داشت. برای رسیدن به این هدف باید در زیرساخت های شارژ مجدد سرمایه گذاری شود که همچنان در برزیل محدود هستند. طبق گزارش انجمن متالورژی، مواد و معدن برزیل (ABM)، حدود 3800 ایستگاه شارژ در برزیل وجود دارد، اما انتظار میرود صنعت خودروسازی برزیل تا سال 2035 حدود 14 میلیارد رئال در زیرساختهای خودروهای الکتریکی سرمایهگذاری کند. اقدام مهم دیگر تحریک تقاضا برای خودروهای برقی با ارائه مشوق های مالیاتی، یارانه، تخفیف، معافیت و مزایا برای خریداران است. برخی از ایالت ها و شهرداریها قبلاً این طرح ها را پذیرفته اند، مانند سان پائولو، ریودوژانیرو، پارانا و ناحیه فدرال. همچنین نیاز به تنوع بخشیدن به طیف مدل ها و ویژگیهای ارائه شده برای پاسخگویی به نیازها و ترجیحات مختلف مصرف کنندگان وجود دارد.
تولیدکنندگان
فولکس واگن: فولکس واگن یکی از پیشگامان بخش خودروهای الکتریکی در برزیل بوده است. آنها اعلام کرده اند که قصد دارند خودروهای الکتریکی را به صورت محلی تولید کنند.
بی وای دی: این سازنده خودروهای برقی چینی حضور چشمگیری در برزیل دارد و چند سالی است که اتوبوس های برقی در این کشور تولید میکند.
حجم تولید
حجم تولید خودروهای برقی و اتوبوس در برزیل در مقایسه با وسایل نقلیه موتور احتراقی داخلی سنتی نسبتاً کم است. با این حال، با افزایش آگاهی و تقاضا برای وسایل نقلیه الکتریکی در سطح جهان، تولید به تدریج افزایش یافته است.
بازارها
بازار برزیل برای وسایل نقلیه الکتریکی هنوز در حال توسعه است، اما به دلیل چند عامل امیدوارکننده است:
مشوقهای دولتی: برزیل مشوقها و معافیتهای مالیاتی را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان خودروهای برقی اعمال کرده است که خودروهای الکتریکی را از نظر مالی جذابتر میکند.افزایش نگرانیهای زیست محیطی: با افزایش آگاهی از تغییرات آب و هوا و مسائل زیست محیطی، تقاضای فزاینده ای برای گزینههای حمل و نقل پاکتر، از جمله وسایل نقلیه الکتریکی وجود دارد.
انرژیهای تجدیدپذیر فراوان: برزیل بخش قابل توجهی از انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر بهویژه نیروگاههای آبی تولید میکند. این امر باعث میشود وسایل نقلیه الکتریکی در مقایسه با کشورهایی که برای تولید برق به شدت به سوخت های فسیلی وابسته هستند، گزینه سازگارتر با محیط زیست باشند.
مزیت رقابتی
منابع طبیعی فراوان: برزیل سرشار از منابع طبیعی مانند لیتیوم است که یک جزء کلیدی در باتری خودروهای الکتریکی است. این امر به طور بالقوه میتواند هزینههای تولید را کاهش دهد و یک زنجیره تامین ثابت برای تولید کنندگان خودروهای الکتریکی ایجاد کند.
صنعت خودروسازی تثبیت شده: برزیل دارای یک صنعت خودروسازی تثبیت شده با تجربه در تولید وسایل نقلیه است. این زیرساخت موجود میتواند برای افزایش کارآمد تولید خودروهای الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.
بازار داخلی بزرگ: برزیل بازار داخلی بزرگی برای خودرو دارد که پایگاه مصرف کننده قابل توجهی برای وسایل نقلیه الکتریکی فراهم میکند. با افزایش آگاهی و تقاضا، این پتانسیل بازار میتواند سرمایه گذاری و رشد بیشتر در بخش خودروهای الکتریکی را افزایش دهد.
منبع: وزارت امور خارجه