آدرس ایمیل
info@ibjcc.com
براساس گزارش الحره، نوزدهمین اجلاس سران کشورهای گروه جی۲۰ با عنوان «ساخت جهانی عادلانه و سیارهای پایدار» علاوه بر حضور کشورهای عضو با حضور اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا برگزار میشود.فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان به منظور ریاست هیات پادشاهی شرکت کننده در اجلاس گروه جی۲۰ وارد شهر ریودوژانیرو برزیل شد. امارات به عنوان مهمان در این اجلاس شرکت میکند و تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز به دعوت لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل در اجلاس جی۲۰ حاضر است.
در همین راستا شی جین پینگ، رئیس جمهور چین برای شرکت در نشست گروه جی۲۰ وارد ریودوژانیرو شد. رسانههای دولتی چین روز دوشنبه گزارش دادند که قرار است او با داسیلوا مذاکرات جامعی داشته باشد.خبرگزاری چینی شینهوا نیز اعلام کرد که چین بزرگترین بازار صادراتی برزیل است و تجارت چین با برزیل در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹.۹ درصد افزایش یافته است.
جی۲۰ یک مجمع بین دولتی است که عمدتا به مسائل اقتصادی مربوط میشود و شامل بیست اقتصاد بزرگ جهان است و ۱۹ کشور و اتحادیه اروپا عضویت آن را تشکیل میدهند. کشورهای عضو عبارتند از: ترکیه، آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان ، آفریقای جنوبی، انگلیس و آمریکا.بر اساس دادههای بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۸، تولید ناخالص داخلی ۲۰ کشور به همراه اتحادیه اروپا بالغ بر ۸۴.۶۵ تریلیون دلار است که ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی اقتصاد جهانی را تشکیل میدهد.
در این راستا، اجلاس اجتماعی جی ۲۰ با هدف گسترش مشارکت فعالان غیردولتی در فعالیتها و فرآیندهای تصمیم گیری این گروه از ۱۴ تا ۲۶ نوامبر برگزار شد. این نشست برای شنیدن صداها و خواستههای مختلف مردم و عوامل غیر دولتی بود.
نشست U20 نیز در روزهای ۱۴ و ۱۷ نوامبر به ریودوژانیرو در آرمازم دا یوتوپیا برگزار شد. هدف از این نشست گرد هم آوردن شهرداران از شهرهای اصلی گروه جی ۲۰ برای بحث در مورد مسائل و چالشهای اصلی شهری بود. همچنین نشست یو ۲۰ بر مبارزه جهانی علیه گرسنگی و فقر و اصلاح نهادهای چندجانبه تمرکز داشت.همچنین نشست C20 یعنی سازمانهای اجتماعی در ۱۲ و ۱۳ نوامبر به ریاست انجمن سازمانهای غیر دولتی برزیل (NGOs) برگزار شد که شامل بیش از ۱۵۰۰ سازمان از بیش از ۶۰ کشور جهان بود. تمرکز این گروه بر جستجوی نتایج بر اساس اصل عدالت اقتصادی، ابزارهای مالی موثر و تخصیص کارآمد منابع و شعار آن «کسی را پشت سر نگذارید» بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان